Парламентарни избори во Ерменија | Вести | DW | 12.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Парламентарни избори во Ерменија

Денеска во Ерменија се одржуваат парламентарни избори.Републиканската партија на шефот на валадата Саркисјан според анкетите се наоѓа во предност.Саркисјан важи за можен наследник на претседателот на државата Кочарјан.Заради тоа,гласањето во Ерменија ќе биде и тест за претседателските избори во јануари 2008 година.Прозападната опозиција ставува од крупни прекршувања на правилата при изборите.