Парижани против стаорците во градот | Старт | DW | 14.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Парижани против стаорците во градот

Ги има двојно повеќе отколку што има луѓе во Париз. Но, овие жители господарат со подземјето. Се множат со неверојатна брзина и под земја им станува претесно, па сѐ почесто се осмелуваат да се замешаат меѓу сограѓаните горе на блескавите улици. Можеби незаслужено, но стаорците имаат лоша репутација, па некои Парижани се ужаснати од помислата дека тие би можеле да станат еден од симболите на градот

Гледај видео 04:50
Now live
04:50 минути