Параправници им помагаат на Ромите | Старт | DW | 23.01.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Параправници им помагаат на Ромите

Иако немаат фомално правно образование, параправниците се обучени да даваат општи правни информации. Веќе пет години во канцеларијата на „Хера“ нудат бесплатни правни совети. Тие на терен им помагаат на граѓаните во Шуто Оризари, во фокусот се правата за здравствена заштита и можна дискриминација.

Гледај видео 02:53