Падот на рубљата добива пошироки размери | Старт | DW | 28.01.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Падот на рубљата добива пошироки размери

Во изминатите 12 месеци рубљата во однос на еврото загуби над 50 проценти од својата вредност. Тенденцијата продолжува и покрај напорите на Кремљ. За членката на ЕУ, Бугарија, тесно поврзана со Русија, тоа има драматични последици.

Гледај видео 03:05
Now live
03:05 минути