УНЕСКО: Загрозено светско наследство | Сите содржини | DW | 03.07.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

УНЕСКО: Загрозено светско наследство

Комитетот за светско наследство постојано преиспитува дали она што се наоѓа на листата на Светско наследство сѐ уште ја заслужува таа титула. Годинава на црвената листа се најдоа познати места, меѓу нив и Охрид.

Прочитај го и ова