Охридско Езеро: Загрозено светско наследство | Теми | DW | 26.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Охридско Езеро: Загрозено светско наследство

Неконтролирано градење, узурпација на крајбрежјето, загадување со отпадни води и друг отпад, неодржливи туристички практики- се дел од проблемите кои го загрозуваат Охридско Езеро-- едно од најстарите и најразновидните езера во светот. Еко активистите велат дека исклучиво Владата е одговорна да го заштити Охридскиот регион, прогласен од УНЕСКО за природно и културно светско наследство. #Дома #ИКС

Гледај видео 16:09

Прочитај го и ова