Охридски рамковен договор (2001-2011) | Македонија | DW | 12.08.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Охридски рамковен договор (2001-2011)

На 13 август 2010 се навршија 10 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот и евроатлантска перспектива на државата.

default

На 13 август 2010 се навршија 10 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор со кој се стави крај на конфликтот во 2001 година и се постави рамка за меѓуетнички соживот и евроатлантска перспектива на државата.

Охридскиот рамковен договор по една деценија ужива поддршката од меѓународната заедница и од поголем дел од партиите од македонскиот и албанскиот политички блок, како единствена рамка за развој на државата.

Во продолжение прочитајте, кои се придобивките од Договорот? Што се промени во Македонија изминативе десет години? Какви се сеќавањата на дел од учесниците во тогашниот процес?

DW.COM