Отворен нов Еврејски центар во Берлин | Вести | DW | 02.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Отворен нов Еврејски центар во Берлин

*

Денеска во Берлин е отворен нов образовен центар за православното еврејско движење Чабад Лубавич. Покрај рабини од 20 земји на свеченоста учествуваше и германскиот министер за надворешни работи Франк Валтер Штајнмаер. Чабад Лувбаич во целиот свет има околу 3000 центри, кои се финасираат исклучиво преку донации.