Отворена обновената библиотека „Ана Амалија“ | Вести | DW | 24.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Отворена обновената библиотека „Ана Амалија“

*

Германскиот сојузен претседател Хорст Келер денеска ја отвори обновената библиотека „Ана Амалија“ во Вајмар. Објектот, што спаѓа во светското културно наследство, беше тешко оштетен во пожар пред три години. За реставрацијата извршена во меѓувреме беа вложени 12,8 милиони евра, главно од приватни донации.