Осудени петмина терористи во Лондон | Вести | DW | 30.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Осудени петмина терористи во Лондон

Во досега најдолгиот процес против терористите во британската криминална историја се осудени петмина обвинети.Според убедувањето н асудот во Лондон,тие планирале напад со бомби тешки 600 килограми.Казната сеуште не е одредена.Во постапката беше откриено дека пред нивното апсење во март 2004 година тие имале врски со екстремистите кои во јули 2005 година извршија самоубиствени напади во Лондон.