Останаа сеќавањата на жртвите од „Шарли Ебдо“ | Старт | DW | 06.01.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Останаа сеќавањата на жртвите од „Шарли Ебдо“

Во јануари 2015 во нападите врз сатиричниот магазин „Шарли Ебдо“ и еврејски супермаркет во Париз, терористите убија 17 луѓе. Тоа беа први од неколку атентати кои лани се случија во Франција и кои од корен ја променија земјата.

Гледај видео 03:25
Now live
03:25 минути