Ослободен Германецот во Авганистан | Вести | DW | 10.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ослободен Германецот во Авганистан

*

Во јули во Авганистан грабнатитот Германец Рудолф Блајшмит денеска е пуштен на слобода. Со него се ослободени и неговите авганистански придружници. „Од денеска грабнатиот Германец Рудолф Блајшмит е повторно слободен. Среќни сме поради тоа „ изјави по тој повод германскиот министер за надворешни работи Фрак Влатер Штајнмајер.