Опозицијата во Пакистан бара Мушараф да се откаже од функцијата шеф на армијата | Вести | DW | 07.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Опозицијата во Пакистан бара Мушараф да се откаже од функцијата шеф на армијата

*

Пакистанскиот водач на опозицијата Беназир Буто побара од претседателот Первез Мушараф да ја прекине вонредната состојба и да поднесе оставка на неговата функција шеф на армијата. Заедно со другите опозициони политичари Буто денеска ќе ги разгледува можностите за тоа како да се надмине ситуацијата во Пакистан.