Опеани и препеани: за кои градови се напишани најмногу песни? | Сите содржини | DW | 06.08.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Опеани и препеани: за кои градови се напишани најмногу песни?

Градовите инспирираат легенди- но и поети. Илјадници песни се напишани за градови ширум светот. Ова е листата на европските градови кои се најмногу опеани во песни

Прочитај го и ова