ОН-поздравена иницијативата на Буш | Вести | DW | 04.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ОН-поздравена иницијативата на Буш

*

ОН ја поздравија од страна на американскиот претседател Џорџ Буш најавената конференција за климата и побараа согласност и поддршка од индустриски развиените земји.Генералниот секретар на Секретаријатот на ОН за климата,де Боер,укажа на тоа дека ЕУ и Јапонија с еобврзани да ги намалат емисиите на штетните гасови во атмосферата.