ОН – клима | Вести | DW | 27.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ОН – клима

*

Во Виена денеска почнува конференција на ОН на која учествуваат околу илјада експерти за климата. Тие треба да разговараат за поголемо почитување на климатските аспекти и да дадат препораки за претпријатијата и јавните установи во однос на заштитата на климата. Во очи на средбата, раководителот на Одделот за клима на ОН, Иво де Боер побара идниот економски пораст во светот да биде постигнат со почитување на правилата на заштита на климата. Средбата во Виена е една од серијата подгтовителни средби пред самитот за климата што треба да се одржи во декември на индонезискиот остров Бали.