ОН – Ден на слобода на медиумите | Вести | DW | 03.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

ОН – Ден на слобода на медиумите

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун, по повод трети мај – денот на слобода на медиумите изјави дека задача на ОН е да ја штитат слободата на медиумите и слободата на изразување како што налага Универзалната декларација за човековите права. Според него, нападите врз слободата на медиумите се напади врз меѓународното право, човештвото и самата слобода.