Олимписки медали од мобилни телефони | Панорама | DW | 16.02.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Олимписки медали од мобилни телефони

Жителите на Токио ги донираат своите мобилни телефони. Од нив треба да бидат изработени медалите за Олимписките игри во 2020. година.

Еве што велат дел од оние кои беа меѓу првите во редот за предавање на старите мобилни телефони:

„Денеска дојдов бидејќи сметам дека е одлично што мојот стар мобилен телефон ќе биде претворен во медали за Олимписките игри 2020-та.“

„Си помилив: нешто мое од дома ќе стане дел од медалите. Како жител на Токио навистина сум возбуден поради одржувањето на Олимписките игри, на кои ќе присуствувам првпат.“

Гувернерката на Токио, Јурико Коике, ги објаснува причините за проектот: 

„Проектот го започнавме со цел да промовираме одржливост, како и да ја поттикнеме свеста за директно вклучување во Олимпијадата во Токио. Навистина е возбудливо што личниот мобилен телефон ќе се претвори во медали за Олимпијадата и Параолимпијадата.“

Гледај видео 01:33

Медали направени од мобилни телефони

 

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама