ОЕЦД – економска прогноза | Вести | DW | 06.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ОЕЦД – економска прогноза

*

Организацијата за економска соработка и развој ОЕЦД ги намали проценките за пораст на американската и германската економија. Спроед најновите проценки на организацијата, германското стопанство годинава ќе забележи стапка на пораст од 2,6, а не како што до сега се претпоставуваше од 2,9%. За американското стопанство прогнозата е намалена од 2,1 на 1,9 проценти.