Од Хитлер до Трамп: лагите кои пишуваа историја | Свет | DW | 12.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Од Хитлер до Трамп: лагите кои пишуваа историја

Лажните вести се стар феномен. Тие отсекогаш биле средство за постигнување политички цели. Антологијата на светските политички лаги би била многу дебела книга - еве некои примери од овој и од минатиот век.

Од Протоколите на Сионските мудреци, преку Хитлеровиот говор за почетокот на Втората светска војна и војната во Виетнам до Трамп - лагите и лажните вести многу често пишуваа историја. Ви презентираме дел од нив: 

Infografik Fake News MAZ mazedonisch

DW.COM

Реклама