Од „мртвата“ приштинска река до протест против хидроцентрала | Сите содржини | DW | 13.12.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Од „мртвата“ приштинска река до протест против хидроцентрала

Ирена Каревска и Ерна Салиху се тимот на #dw_BalkanBooster кој во Косово беше во потрага по „загубената“ река на Приштина, а на падините на Шар Планина беа сведоци на протестот на мештаните против узурпација на водата од Лепенец при изградбата на мини хидроцентрала.

Гледај видео 02:07

Прочитај го и ова