Од мраз на час, реалноста на лизгачката Јана Куковска | Теми | DW | 06.02.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Од мраз на час, реалноста на лизгачката Јана Куковска

На 15 години е четирикратна првенка на Македонија во уметничко лизгање во категорија јуниори. Лесно како пеперутка, на лизгалките ги „топи“ строгите судии пред кои на 19 и 20 февруари прв пат ќе настапи како младинка на Државното првенство во уметничко лизгање. Јана сонува за Олимпијада додека тренира во кратката сезона од четири месеци и посакува идните лизгачи полесно да се бават со овој спорт.

Гледај видео 04:53