Од денес забрана за пушење | Вести | DW | 01.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Од денес забрана за пушење

Ѓ

Од денеска во Германија е забрането пушењето во јавниот сообраќај и во просториите на јавните служби.Со стапувањето во сила на законот за заштита на пасивните пушачи, на младите под 18 години им е забрането купување цигари и пушење на јавни места.Забраната за пушење важи за сите возови,железнички станици,автобуси и такси возила.За забраната за пушење во кафулињата и рестораните се надлежни сојузните покраини.