Од денеска стапува на сила забрана за пушење во Германија | Вести | DW | 01.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Од денеска стапува на сила забрана за пушење во Германија

*

Од денеска во Греманија е забрането пушењето во јавниот сообраќај и во просториите на јавните служби. Со стапувањето во сила на законот за заштита на пасивните пушачи на младите под 18 години им е забрането купување цигари и пушење на јавни места. Забраната за пушење важи за сите возови, железнички станици, автобуси и такси возила. За забраната за пушење во кафулињата и рестораните се надлежни сојузните покраини.