Одреден датум за избори на Косово | Вести | DW | 01.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Одреден датум за избори на Косово

*

Парламентарните и локалните избори на Косово треба да се одржат на 17 ноември. Ова го соопшти главниот администратор на управата на ОН за Косово Јоахим Рикер во Приштина. Тие можат да бидат одложени ако му пречат на процесот на утврдување на статусот на покраината, за што во моментов се водат преговори. Според политичките аналитичари, изборите на околу едне месец пред планираниот крај на преговорите за статусот можат да ја засилат напнатоста меѓу Србите и Албанците на Косово.