Одбележан денот на просветителите | Македонија | DW | 24.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Одбележан денот на просветителите

Во чест на основоположниците на словенската писменост Кирил и Методиј денеска пред нивниот споменик во кампусот на Скопскиот универзитет беше одржана свеченост,на која говореше и министерот за образование Сулејман Рушити

Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје

Универзитетот Кирил и Методиј во Скопје

Македонија го прославува Денот на македонските просветители со две значајни новини.Првпат од осамостојувањето 24 мај е државен празник,неработен ден.Втората карактеристика по која годинешното одбележување се разликува од поранешните е присуството на министер од албанска политичка партија на споменикот на светите браќа.

Поврзана содржина