Ограничување на плаќањето во готово: „за“ и „против“ | Сите содржини | DW | 04.04.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Ограничување на плаќањето во готово: „за“ и „против“

Дали плаќањето во готово треба да се ограничи? Треба ли кешот сосема да се укине на долг рок? Германската влада смета дека со ограничувањата би се отежнало перењето пари и финансирањето на тероризмот. И ЕЦБ е „за“ и за тоа има свои прчини.

Гледај видео 01:18
Now live
01:18 минути