Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

ОБСЕ

ОБСЕ е најголемата светска безбедносно насочена интервладина организација со седиште во Виена, Австрија.

Мандатот на Организацијата опфаќа контрола на наоружување, промоција на човекови права, слобода на печатот и слободни избори. Претходник на ОБСЕ е Конференцијата за безбедност и соработка во Европа (КЕБС) одржана во Хелсинки, Финска. Организацијата има околу 3,500 вработени, а во неа членуваат 57 држави и 11 партнери.

Покажи повеќе написи