Норвешка: Кога богатството ја загрозува благосостојбата | Старт | DW | 15.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Норвешка: Кога богатството ја загрозува благосостојбата

Норвешка е поим за благосостојба во цела Европа, па дури и во светот. Благодарение на нафтените извори во морето пред брегот на Норвежаните им оди извонредно. Но, богатството може да донесе и негативни последици.

Гледај видео 04:28
Now live
04:28 минути