Ноемвриски снег во Токио по 54 години | Свет | DW | 24.11.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Ноемвриски снег во Токио по 54 години

Во Токио по повеќе од половина век падна снег во ноември. Тој предизвика проблеми во сообраќајот.

Снегот во главниот град на Јапонија го донесе невообичаениот студен воздушен бран. Во подалечните квартови од градот, кои се во близина на планините, снегот се задржа подолго.

Снегот предизвика проблеми во сообраќајот, како доцнење на возовите и прекин на некои линии. Од тоа беа погодени голем број граѓани кои патуваа до работните места.

Токио, со многуте периферни места, се протега на широка површина, а зимите се прилично благи. Во други места во Јапонија снег назима има редовно.

Гледај видео 00:43

Снегот донесе проблеми

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама