Нов пад на токиската берза | Вести | DW | 17.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нов пад на токиската берза

*

Под впечаток на кризата со хипотеките во Соединетите Американски Држави, берзата во Токио и денеска го продолжи надолниот тренд, губејќи повеќе од пет проценти. Распродажбата на акции не можеа да ја спречат ниту финансиските инјекции на централната банка. И на берзата во Њујорк вчера се одвиваше драматичен тек на курсот на акциите. Најнапред тешки загуби, за пред затворањето да се случи изненадувачко подобрување.