Нов обид за помирување меѓу МПЦ и СПЦ | Македонија | DW | 25.11.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Нов обид за помирување меѓу МПЦ и СПЦ

Поглаварот на МПЦ г.г.Стефан од Светиот архиерејски синод добил дозвола да испрати писмо до српкиот патријарх Павле во кое нуди нова иницијатива за помирување.Предложено е да бидат формирани преговарачки тимови од двете цркви,кои ќе разговараат без посредници

Српскиот патријарх Павле треба да одговори на новата иницијатива од МПЦ

Српскиот патријарх Павле треба да одговори на новата иницијатива од МПЦ

Поврзана содржина