Ново предупредување од Светскиот климатски форум | Вести | DW | 17.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ново предупредување од Светскиот климатски форум

*

На крајот од петдневните советувањата на Светскиот климатски совет, експертите и политичките делегации повторно упатија предупредување од последиците на земјиното затоплување. На средбата во Валенсија е објавен документ на кој се покажани причините за климатските промени. Главен виновник за тоа е човекот, се вели во документот. Истовремено експертите изготвија и предлози како да се спречи еколошка катастрофа во светот. Овие треба да бидат основа за Климатската конференција на ОН, закажана за декември на Бали.