Нови формати и содржини на ТВ-каналот на англиски јазик | Панорама | DW | 28.01.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Нови формати и содржини на ТВ-каналот на англиски јазик

Дојче веле го заострува профилот на својот ТВ-канал на англиски јазик.

ТВ-каналот на ДВ на англиски јазик од денеска со нови формати и нови лица, како и зголемен процент на ексклузивни содржини.

Освен тоа, натамошната регионализација на содржините би требало да обезбеди нивна поголема гледаност и атрактивност кај публиката во Азија и Африка. Нови на програмата се Њус Азија, Бизнис Азија, Њус Африка, Бизнис Африка, како и Уметност и Култура.

„Со добро раскажани и модерно визуелизирани приказни, кои се ориентирани кон барање решенија, стигнуваме до младите во урбаните центри на Африка и Азија“, обаснува Програмската директорка на ДВ, Герда Мојер.

Водителите на програмите доаѓаат од целните региони.

Реклама