Новиот швајцарски тунел е најдолг во светот | Сите содржини | DW | 01.06.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Новиот швајцарски тунел е најдолг во светот

Швајцарија денеска свечено го отвора новиот железнички тунел кој е пробиен низ 57 километри од швајцарските Алпи. Технолошкото чудо - тунелот Готард, ги поврзува прекрасните села Ерстфелд и Бодио.