Нова партија на македонските Албанци | Вести | DW | 09.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова партија на македонските Албанци

*

Во Тетово денеска е конституирана нова политичка партија – Албанска демократска унија. Во нејзината програмска декларација се вели дека позицијата на Албанците во Македонија и натаму е тешка. Новата партија смета дека постоечките партии на Албанците, поради непринципиелни интереси, прифатиле инфериорна позиција и дозволиле опструкции на Рамковниот договор. За привремен претседател е избран бардил Махмути, до неодамна член на раководството на ДПА (Демократската партија на Албанците).