Нова партија на Албанците во Македонија | Вести | DW | 09.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова партија на Албанците во Македонија

*

Во Тетово денеска е конституирана нова партија на Албанците во Македонија - Албанска демократска унија. Според нејзината програмска декларација, позицијата на Албанците во Македонија и натаму е тешка. Новата партија смета дека постоечките партии на Албанците поради непринципиелни интереси прифатиле инфериорна позиција и дозволиле опструкции на Рамковниот договор. За привремен претседател на новата партија е избран Бардил Махмути, донеодамнешен член на раководството на Демократската партија на Албанците.