Нова интервенција на ЕЦБ на финансиските пазари | Вести | DW | 13.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова интервенција на ЕЦБ на финансиските пазари

*

Поради трубуленциите на светските финансиски пазари како последица на кризата на пазарот за недвижнини во САД , Европската Централна Банка повторно интервенираше на пазарот со пари. Таа им понуди на банките нови финансиски сретства во вредност од речиси 48 милијарди евра за минимална камата од 4 насто . На крајот од минатата недела ЕЦБ вбризга рекордни речиси 160 милијарди евра за да спречи можни проблеми со ликвидноста на банките Но според европската централна банка условите на финаниските пазари се нормализираат.