Нова иницијатива за укинување на смртната казна | Вести | DW | 02.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова иницијатива за укинување на смртната казна

*

Повеќе од 70 држави, меѓу кои и земјите од ЕУ, покренаа иницијатива во ОН за укинување на смртната казна. Во предлог-документот што и‘ беше предадена на Комисијата за човекови права на Генералното собрание на ОН, се повикува на запирање на извршувањето на смртните казни кои се веќе изречени. САД најавија дека ќе се спротивстават на ваквата иницијатива.