Нова забрана за извоз на месо од Велика Британија | Вести | DW | 13.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова забрана за извоз на месо од Велика Британија

*

По потврдата за нов случај на шап и лигавка во јужниот дел на Англија, Европската Комисија ја обнови забраната за извоз на британско месо. Велика Британија до средината на октомври важи за високоризична зона, соопшти Комисијата во Брисел. Новиот случај беше откриен на една фарма, јужно од Лондон, каде пред неполн месец беше регистриран првиот случај на болеста