Нова демокртаска партија во Египет | Вести | DW | 25.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Нова демокртаска партија во Египет

Властите во Египет дозволија регистрација на нова политичка партија која се нарекува себеси , Партија на Демократскиот Фронт . Основна заложба на оваа партија е либерализација на земјата . Со дозволата за регистрирање на партијата владата во Каиро , очигледно регира на критиките дека го блокира демократскиот реформски процес во земјата.