Новата грчка влада положи заклетва | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Новата грчка влада положи заклетва

*

Новата грчка влада на премиерот Костас Караманлис денеска положи заклетва пред претседателот на Грција, Каролос Папуљас. „Новата влада ќе биде влада на сите Грци“, изјави старо-новиот премиер Караманлис во обраќањето на свечената седница. Во новиот кабинет има вкупно 40 министри и нивни заменици, од кои 17 лица се од помладата генерација грчки политичари.