Ни Давос нема решение за светската нееднаквост | Старт | DW | 22.01.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Ни Давос нема решение за светската нееднаквост

Нееднаквоста во светот и натаму расте. Во 2016. година, еден процент од најбогатите ќе поседуваат колку и останатите 99 проценти од светското население. Дека ова е еден од најголемите светски проблеми денес, се согласуваат и учесниците на Светскиот економски форум во Давос

Гледај видео 02:03