Нигерија – жртви во инциденти за време на избори | Вести | DW | 15.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нигерија – жртви во инциденти за време на избори

За време на изборите за пратеници во парламентот и за гувернери во 36 сојузни држави на Нигерија, во акти на насилство се убиени најмалку 17 лица. Неправилности во изборната постапка и напади на избирачки места имало во повеќе делови на земјата.