Неуспешни преговори меѓу двете Кореи | Вести | DW | 26.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Неуспешни преговори меѓу двете Кореи

*

Тридневните разговори меѓу воени претставници на Северна и на Јужна Кореја во пограничниот град Панмунјом завршија со спор. Двете страни имено не може да се согласат околу утврдувањето на пограничната линија во жолтото море. Севернокорејската делегација истакна дека не сака натаму да води разговори кои неможат да вродат со плод и го напушти местото на состанокот. Главна цел на разговорите беше да бидат изнајдени механизми за во иднина да бидат спречени инцидентите во жолтото море меѓу морнариците на двете земји,