Неуспех на Г4 средбата | Вести | DW | 22.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Неуспех на Г4 средбата

*

Напорите за либерализирање на светската трговија доживеаја уште едне неуспех.Разговорите што ги водеа во Светската тргиовска органиазација ЕУ,Бразил,САД и Индија во Потсдам завршија предвреме.Германскиот министер за економија Михаел Глос изрази жалење за прекинот на т.н Г4 разговори,иако тоа не значи и крај на Доха рундата.Главен спорен пункт се укинувањето на субвенциите и подобар пазарен пристап за аграрните и индустриските производи.