Несреќа на американски војници во Ирак | Вести | DW | 22.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Несреќа на американски војници во Ирак

*

Според армиски извештај во Ирак, при паѓањето на еден хеликоптер, загинале 14 американски војници. Несреќата се случила на север од земјата, а хеликоптерот се урнал веројатно поради технички проблеми, зашто нема никакви знаци за непријателски напад. Ова е една од најтешките несреќи од ваков вид во војната што трае веќе 4 години.