Несиме - ромската хероина од Прилеп | Сите содржини | DW | 11.01.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Несиме - ромската хероина од Прилеп

Активистката за заштита на правата на Ромите, Несиме Салиоска, со години води борба против склучувањето малолетнички бракови во С. Македонија. Во 2018. година стигна и успехот - бракови на лица под 18 години се законски забранети. Во фокусот на Салиоска посебно е подобрување на положбата на женските деца кај Ромите.

Гледај видео 04:28