„Непостоечки“ граѓани - фантоми во Македонија | Старт | DW | 17.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

„Непостоечки“ граѓани - фантоми во Македонија

Во Македонија се идентификувани 593 лица во 12 општини кои живеат без документи, главно Роми. Тие се една од најмаргинилизираните категории и се наоѓаат под социјален и општествен ризик бидејќи се правно невидливи за системот. Граѓански организации бараат посебна програма за здравствена заштита на овие правно „непостоечки“ граѓани.

Гледај видео 02:15