Неодоливиот шарм на истанбулската Капали чаршија | Старт | DW | 02.09.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Неодоливиот шарм на истанбулската Капали чаршија

Тој е еден од најстарите, најголемите и најубави пазари во светот со традиционални знаетчиски производи, зачини и слатки. Големиот затворен пазар во турската метропола Истанбул постои од 15. век и под неговиот покрив имало и има преку 4000 продавници распоредени на 80 улици.

Гледај видео 04:07
Now live
04:07 минути